Helinick instaleaza KS2000 pentru P&G Urlati si Schaeffler România Brasov

bucatarii(2)
KS2000 – Sistem de stingere pentru bucatarii profesionale

KS2000 este un sistem compact montat in interiorul hotei, ce asigura stingerea unui eventual incendiu scapat de sub control intr-o bucatarie comerciala sau dintr-un restaurant.

Un eventual incendiu are o foarte mare probabilitate de izbucnire intr-o bucatarie unde se lucreaza cu temperaturi inalte, se prajeste, frige sau se lucreaza cu echipamente incinse.

Principala cauza de izbucnire a unui incendiu intr-o bucatarie este supraincalzirea protectiei ce pastreaza grasimile inflamabile sub temperatura de auto-aprindere (<350grd). Sistemul KS2000 a fost proiectat in special pentru bucatarii foarte mari. Elementele mecanice de detactare a unui eventual incendiu se activeaza cand se ating temperaturi de aprox 90¬0C. Agentul de stingere “FEBRAMAX-S” este imediat eliberat deasupra obiectelor ce se doresc a fi protejate, prin sistemul de duze. Se formeaza astfel un strat etans deasupra uleiurilor sau grasimilor iar oxigenul nu ajunge sa intretina incendiul. In acelasi timp se racesc garimile de sub acest strat prevenind astfel o reizbucnire a incendiului. Sistemul de stingere incendiu este activat automat prin intermediul unor senzori de temperatura sau elemente de detectie a focului si/sau manual prin apasarea unui buton. Impreuna cu activarea sistemului de stingere incendiu se poate scoate de sub tensiune elementele bucatariei. Avantajul major al acestui sistem automat este asigurarea unei protectii permanente la foc, independenta de prezenta personalului. Dupa descarcarea agentului, activitatea se poate relua in scurt timp intrucat echipamentele de gatit nu au fost afectate.