Proiect UCMR RESITA-INDIA finalizat cu succes

La sfarsitul lunii aprilie 2013 s-au finalizat lucrarile de la Hidrocentrala OM POWER de langa orasul Palampur din nordul Indiei, unde Helinick a avut ca obiectiv principal proiectarea, livrarea de echipamente si punerea in functiune a Sistemelor automate de detectie, avertizare si stingere incendii cu FM200 pentru cele doua generatoare de 7,5MW fiecare.

Montajul celor doua a fost realizat de UCM Reşiţa. Pentru hidrocentrala OM POWER INDIA, Helinick a asigurat punerea in functiune a sistemelor de stingere cu FM 200 si scolarizarea personalului ce va utiliza sistemul. Urmatoarea deplasare in India va fi in iarna 2013 sau in primavara anului 2014, la Hidrocentrala CHE TUNGA unde echipa Helinick va asigura punerea in functiune a trei sisteme automate de detectie, avertizare si stinegere incendii cu FM200.

Proiectul pentru cele doua sisteme de stingere cu FM200 a fost realizat inca din anul 2009 de catre Helinick. Tot in acest an au fost livrate si echipamentele (unitatea centrala de detectie si stingere Sigma XT, detectoare de fum optice si detectoare de temperatura, cilindri cu FM200, etc.).