HELINICK este un integrator de sisteme de siguranta si securitate
Furnizam solutii la cheie si servicii personalizate in functie de nevoile fiecarui client. Intelegerea clientilor si gasirea solutiilor potrivite garanteaza performantele si ofera siguranta, iar in zona de administrare a acestor solutii, pregatirea profesionala, tehnologia utilizata si calitatea serviciilor sunt esentiale.
HELINICK: Siguranta Avansata pentru Lumea Moderna – Protectie si Securitate Electronica la Cel Mai Inalt Nivel
Siguranta si securitatea sunt esentiale in lumea de astazi. HELINICK ofera solutii de siguranta electronica de ultima generatie, adaptate nevoilor fiecarui client.
De la detectoare de fum avansate la sisteme de stingere a incendiilor, ne angajam sa oferim cele mai bune solutii pentru a va proteja spatiul si valorile.
Daca doriti sa beneficiati de expertiza noastra si sa va asigurati ca sunteti protejat in orice situatie, completati formularul de mai jos si va vom contacta pentru a discuta despre solutiile potrivite pentru dvs.
- SOLUTII
Siguranta Electronica
Fie ca este vorba de persoane, fie ca este vorba de valori materiale sau de infrastructura critica, solutiile noastre identifica si minimizeaza riscurile,
genereaza automat strategiile si masurile corective,punand siguranta pe primul loc.
Cu peste 100.000 detectoare instalate, peste 900 sisteme de stingere si peste 200 sisteme de detectie prin aspiratie, suntem lider de piata si dispunem de expertiza unica in acest domeniu.
Sistem detectie incendiu si semnalizare incendiu
Oferim sisteme inteligente si inovative care asigura o detectie incipienta, o localizare precisa a oricarui inceput de incendiu,
un set de actiuni imediate si o semnalizare locala si/sau la distanta. Sistemele noastre sunt scalabile de la cateva pana la peste 32000 de puncte de detectie.
Garantam o rata extrem de redusa de alarme false si utilizam toate tehnologiile disponibile pe piata:
Integram sistemele de detectie incendiu cu sistemele de anuntare si evacuare, cu sistemele de stingere locala, cu sistemele de detectie a emisiilor de gaze toxice (CO si CH4), cu sistemele de evacuare a fumului si a gazelor fierbinti, cu sistemele de control a usilor pe caile de evacuare si controlam lifturile sau alimentarile tehnologice cu gaze.
Echipamentele sunt fabricate conform standardelor EN-54, VdS si in anumite cazuri de NFP72, iar sistemele realizate de noi sunt avizate de verificatorii MLPTL autorizati.
Centrale adresabile, retele de centrale
La cerere, clientul poate accesa informatiile referitoare la derularea lucrarilor direct pe website-ul www.helinick.ro pe baza de parola individuala.
Centralele de detectie adresabile sunt mult mai avansate decat centralele conventionale, cu un grad mai ridicat de flexibilitate in programare si cu posibilitatea localizarii punctuale a detectorului aflat in stare de alarma. Fiecare centrala poate fi echipata cu un numar de circuite de semnalizare, denumite bucle de detectie, care variaza in functie de producator de la 1 pana la 30. O bucla de detectie, in functie de protocolul de comunicatie utilizat poate monitoriza si controla mai multe sute de dispozitive. Unele protocoale permit orice combinatie intre detectoare, butoane manuale pentru semnalizare incendiu si modulele de intrare/iesire, in timp ce alte protocoale au 50% din capacitate limitata la detectoare/senzori si 50% limitata la modulele de iesire/intrare.
Fiecare dispozitiv conectat pe bucla are propria adresa si fisa centrala pentru sistem detectie incendiu si cunoaste starea fiecarui dispozitiv in parte, in orice timp determinat.
Elementele uzuale care se pot conecta pe bucla adresabila sunt:
Principiul de functionare al unei retele de centrale disponibile sub forma de sisteme detectie si semnalizare incendiu presupune conectarea mai multor panouri pentru a forma un sistem. Orice element de detectie de pe un panou poate activa o iesire de pe un alt panou.
Reteaua de centrale este o solutie foarte eficienta in situatiile in care capacitatea unei centrale de detectie nu este suficient de mare pentru a monitoriza numarul de puncte de detectie necesare in sistem, sau in cazul in care sistemul monitorizeaza un grup de cladiri.
Recent, unele centrale sunt capabile de a fi conectate la o retea standard Ethernet, dar sunt inca putini producatori care ofera aceasta facilitate.
Sistemele adresabile individuale sau retelele de centrale adresabile au de asemenea posibilitatea de a fi conectate la un software grafic de monitorizare si control, care ajuta foarte mult operatorul in momentul aparitiei unei alarme.
Detectoare automate, butoane , interfete I/O
Detectoarele automate sunt de mai multe tipuri:
Un detector de fum este un dispozitiv care detecteaza fumul, pe principiul refractiei luminii, ca element generator de alarma. In absenta fumului, lumina trece prin detector in linie dreapta, iar cand fumul patrunde in camera optica, el obtureaza fasciculul de lumina care va fi imprastiata de particule de fum, directionand-o la senzor si declansand astfel alarma.
Detectoarele de temperatura functioneaza pe baza principiului monitorizarii temperaturii in spatiul protejat, prin intermediul unui termistor. In functie de tip, ele pot declansa o alarma la cresterea foarte rapida a temperaturii (modificarea rapida a gradientului de temperatura), sau la atingerea unui prag prestabilit de temperatura. Aceste detectoare sunt utilizate in spatiile in care aparitia fumului nu reprezinta neaparat declansarea unui incendiu (zone in care este permis fumatul, bucatarii, etc).
Detectoarele multicriteriale combina doua sau trei principii de detectie – aparitia fumului si cresterea temperaturii, sau semnalarea aparitiei gazelor emanate la inceputul unui incendiu, alarma este declansata de unul dintre principiile de detectie, dar sesizarea modificarii celorlalti conduce la sensibilizarea detectorului pentru parametrul principal.
Detectie ultrarapida prin aspiratie
Detectiile prin aspiratie fortata si cu laser sunt cele mai avansate tehnologiii de detectie ce asigura alertarea utilizatorilor in stadii incipiente de incendiu, oferind secunde sau minute pretioase pentru interventii automate sau manuale, care implica costuri si resurse reduse.
Cele mai multe detectoare de fum cu aspiratie functioneaza prin prelevarea continua de aer printr-o retea de tevi. Gaurile de prelevare din fiecare teava formeaza o matrice, oferind o distributie uniforma in intreaga retea de conducte. Esantioanele de aer sunt trecute printr-un dispozitiv optic foarte sensibil, in unele cazuri printr-un detector cu laser, reglat pentru a detecta particule extrem de mici de combustie. Detectoarele cu prelevare de mostre de aer pot fi utilizate pentru a declansa alarma in cazul aparitiei unei alarme de incendiu, a unui sistem de stingere a incendiului cu gaze inerte, in zonele cu concentrari de valori mari cum ar fi arhivele sau camerele de server.
Detectoarele cu aspiratie sunt de pana la 1000 de ori mai sensibile decat detectoarele de fum punctuale si pot fi programate sa genereze mai multe niveluri de prag de alarma: de alerta, actiune, alertare incendiu 1 si incendiu 2. Aceste praguri pot fi stabilite intr-o gama larga de niveluri ale concentratiei de fum. Aceste niveluri permit semnalizarea diferita a aparitiei unui incendiu fata de detectarea punctuala a fumului si permite o interventie manuala sau activarea sistemelor de stingere automata inainte de dezvoltarea incendiului, crescand astfel timpul disponibil pentru evacuare si minimizarea daunelor provocate de incendiu.
Aceasta tehnologie acopera clasa A si clasa B de sensibilitate, este descrisa in standardul EN-54-20 si se recomanda: unde continuitatea afacerii/operatiuniilor sunt sub un risc major, datorat unui inceput de incendiu; unde un inceput de incendiu este greu de detectat cu tehnologia clasica; unde accesul personalului tehnic la procedurile de intretinere si mentenanta este dificil sau imposibil; in aplicatiile in care se doreste o tehnologie de detectie “invizibila” si arhitectii specifica si cer acest lucru; ca prima faza de detectie si alertare pentru sistemele de stingere prin inundare totala cu agenti curati; unde conditiile de mediu sunt dificile si tehnologia clasica nu ofera rezultate acceptabile.
Detectie liniara de temperatura
O interfata digitala sau analogica evalueaza variatiile de temperatura prin monitorizarea continua a rezistentei cablului special cu izolare polimerica.
Aceasta schimbare este gestionata de catre o unitate de evaluare si control care genereaza un semnal de alarma la un nivel predefinit. Detectia liniara ne permite sa detectam fie un varf de temperatura sau o crestere mica de temperatura pe toata lungimea cablului.
Este obligatoriu ca izolatia cablului sa nu fie supusa la temperaturi mai mari de 120°C pentru un timp indelungat. La distrugerea izolatiei cablului, unitatea de evaluare va sta permanent in stare de alarma.
Aplicatii:
Detectie liniara de fum cu bariere IR
In spatiile foarte mari, din punct de vedere al eficientei economice se utilizeaza foarte des detectoarele liniare de fum cu bariera IR. Principiul de functionare consta in emiterea unui fascicul IR de catre un emitator, catre un receptor aflat in partea opusa a camerei, sau catre o oglinda aflata in cealalta parte a camerei care reflecta fasciculul inapoi catre emitator. Atunci cand fasciculul este obturat pe traseul de la emitator la receptor, acesta trimite un semnal de alarma la centrala de detectie.
Detectie de flacara cu IR, UV si IR&UV
Detectoarele de flacara cu infrarosu sunt folosite pentru a detecta focul deschis in camere inchise sau in aer liber.
Ele sunt in special proiectate pentru detectia incendiilor provocate de lichide care nu produc fum si gaze.
Domeniile tipice de aplicare sunt:
Detectie automata pentru sistemele rack 19”
“One-U” este un sistem unic de detectie prin aspiratie special conceput pentru a proteja “rack-“urile de 19” si facilitatile IT care utilizeaza aceasta tehnologie. Sistemul beneficiaza de o tehnologie de detectie prin aspiratie si poate proteja pana la maxim 5 rack-uri dispunand de facilitati de monitorizare si alertare.
Exista un modul special care are in acelasi sasiu “one-U” si include si sistemul de stingere cu Novec-1230.
Sisteme de stingere incendiu
Cu peste 900 de sisteme de stingere instalate in Romania suntem lider de necontestat cu o expertiza unica.Efectele produse de foc pot fi catastrofale.
Imaginati-va intreruperea partiala sau totala a operatiunilor dumneavoastra cand echipamentele de retea, serverele sau infrastructura critica nu mai functioneaza din cauza unui inceput de incendiu. Apa sub diferite forme sau alte substante de stingere pot cauza pierderi suplimentare. Noi va oferim cea mai eficienta tehnologie de stingere a incendiilor bazata pe agenti curati care va protejeaza minimizand pagubele produse de un inceput de incendiu.
MX-1230, one-U-1230 sau MX-200 reprezinta solutia ideala daca aveti de protejat:
Sistemul este eficient, performant, nu lasa reziduuri, nu necesita costuri de curatare dupa deversare si este avizat si certificat EN, LPCB, VdS si UL.
In cadrul solutiilor de stingere cu inundare totala, oferim sisteme de stingere incendiu cu utilizarea urmatorilor “agenti de stingere”.
MX-1230 la 42 bari sau la 50 bari este cea mai avansata solutie de stingere avand ca agent Novec-1230. Este un agent curat stocat sub forma lichida la 4 atmosfere, neconductiv, necoroziv, incolor si fara miros care nu are efecte masurabile asupra mediului inconjurator: nu afecteaza patura de ozon (ODP), are factor 1 de incalzire globala (GWP) sI maxim 5 zile durata de viata lasat liber in atmosfera.
One-U -1230 este un sistem de detectie si stingere pentru “rack”-uri de 19” cu echipamete de procesare si stocare a datelor, echipamente de comunicatii, servere sau alte echipamente ce compun infrastructuri critice. Cu o inaltime de doar “1u”, adica 44mm, este o solutie profesionala compusa dintr-un sistem de detectie cu aspiratie si un sistem de stingere cu Novec-1230 care se integreaza perfect in IT si telecomunicatii.
*Novec 1230 este un produs 3M.
FM200, este primul agent de stingere care a inlocuit Halonul 1301, avand un efect ecologic advers mult redus fata de acesta.
FM200 (HFC-227ea) este stocat in stare lichida in recipienti sub presiune la 25bari, 42 bari sau 50 bari, descarcarea are loc in faza gazoasa, stinge un inceput de incendiu in max 10 secunde, nu este toxic pentru personal, nu afecteaza stratul de ozon, nu lasa reziduuri toxice sau grase in spatiul protejat. Acesta a devenit principalul agent de stingere utilizat pentru instalaltiile electrice si IT in foarte multe tari ale lumii. Lista cu concentratiile de calcul corespunzatoare pentru fiecare caz de incendiu in parte, poate fi gasita in ISO 14520-9/2006.
Sisteme de sonorizare, adresare publica si evacuare
Sistemele de adresare publica si evacuare reprezinta o componenta esentiala in sistemele de siguranta ale cladirilor. In cazul unei situatii de urgenta, prioritatea o reprezinta asigurarea securitatii persoanelor prin actiuni care sa realizeze evacuarea acestora in cel mai scurt timp, controlat si fara panica.
Sistemele de adresare publica si evacuare pe care le oferim sunt sisteme complet digitale in conformitate cu cerintele standardului de siguranta EN54-16.
Functia principala a sistemului este transmisia mesajului vocal, puternic, inteligibil si uniform in intreaga cladire.
Caracteristicile principale sunt monitorizarea permanenta a unitatii centrale, amplificatoare, microfoane si a liniei sau a fiecarui difuzor, redundanta sistemului prin comutarea automata a amplificatorului de rezerva in cazul defectarii oricarui amplificator din sistem si conexiunea prin fibra optica intre echipamente; constructia EVAC a echipamentelor de redare; arhitectura modulara a sistemului si monitorizarea starii mesajelor preinregistrate.
Oferim solutii complete pentru realizarea unui sistem de adresare publica si evacuare simplu de exploatat si adaptat la cerintele specifice ale fiecarei aplicatii, prin configurarea solutiei tehnice, realizarea si avizarea proiectului, implementare, programarea sistemului si instruirea personalului.