HELINICK este un integrator de sisteme de siguranta si securitate
Furnizam solutii la cheie si servicii personalizate in functie de nevoile fiecarui client. Intelegerea clientilor si gasirea solutiilor potrivite garanteaza performantele si ofera siguranta, iar in zona de administrare a acestor solutii, pregatirea profesionala, tehnologia utilizata si calitatea serviciilor sunt esentiale.
HELINICK: Lider in Securitatea Electronica – Protejam Fiecare Spatiu la Standarde Premium
HELINICK este lider in furnizarea de solutii de securitate electronica, oferind servicii personalizate adaptate nevoilor fiecarui client.
De la sisteme de detectare a efractiei pana la solutii complexe de control acces si supraveghere video, ne asiguram ca fiecare spatiu este protejat la cele mai inalte standarde.
Daca doriti sa beneficiati de expertiza noastra si sa va asigurati ca proprietatea sau afacerea dumneavoastra este in maini sigure, va invitam sa ne contactati.
- SOLUTII
Securitatea Electronica
Furnizam solutii inteligente, pentru orice tip de mediu organizational, prin intermediul sistemelor de securitate.
Conlucram impreuna cu antreprenori si beneficiari pentru a preveni, detecta, alarma si pentru analize profesionale post eveniment care solutioneaza diferite vulnerabilitati identificate intr-o cladire sau spatiu vizate.
Sistem detectie efractie
Pentru sustinerea procesului de securitate – detectare tentative furt, alarmare si transmiterea evenimentelor catre dispeceratele de securitate specializate – este nevoie de instalarea sistemelor detectie efractie si alarmare.
Fie ca este vorba de locul de munca sau propria locuinta, omul are nevoie de conditii de siguranta sporita si un mediu cat mai linistit, lipsit de pericole. Un sistem detectie efractie este solutia cea mai potrivita pentru cei care doresc sa isi protejeze familia, bunurile, proprietatea, afacerea, clientii etc.
Specialistii nostri analizeaza cu atentie spatiul ce necesita protectie si iau in considerare atat factorii de mediu, cat si cei umani si tehnologici pentru a oferi solutia finala optima.
Orice sistem detectie efractie proiectat, instalat si verificat de Helinick este un echipament complet, unic, potrivita fiecarui tip de situatie, si care, in ultima instanta, genereaza solutii complexe care pot fi interconectate cu alte sisteme integrate – precum sistemele de supraveghere video, de control asupra accesului, de detectie perimetrala.
Sistemele anti-efractie asigura gestionarea unitara a evenimentelor, utilizatorii si beneficiarii acestor sisteme putand sa determine cu precizie atat cauzele cat si efectele unui eveniment cu potential de a pune in pericol securitatea spatiului sau cladirii vizate.
Aceste sisteme indeplinesc performanta aplicatiilor de securitate cu grad mediu si inalt, la proiectarea si instalarea lor fiind utilizate tehnologii si echipamente performante, actualizate si cu facilitati extinse, pentru prevenirea alarmelor false.
Eficienta sistemelor se datoreaza componentelor cu functii diferite, care se completeaza perfect si ofera rezultate chiar si in cele mai dificile situatii. Altfel spus, procesul de securitate consta in detectarea tentativelor de efractie, avertizarea si alarmarea beneficiarilor, pana la instiintarea autoritatilor sau a unui dispecerat de securitate privat.
Sistem control acces
Sistemele de control acces reprezinta o componenta indispensabila a sistemelor de securitate integrate la nivel fizic (hardware) si logic (software), putand fi interconectate sistemelor existente, asigurand totodata infrastructura necesara pentru sisteme viitoare.
Aceste echipamente si dispozitive electronice reprezinta prima bariera de restrictionare a accesului intr-un spatiu dat, asigurand un grad de securitate inalt cu functii specifice distribuite fiecarui tip de aplicatie.
Tipuri de sistem control acces
Specialistii Helinick proiecteaza si implementeaza solutii integrate pentru conectarea celor doua tipuri de acces – hardware si software – prin utilizarea conceptelor si elementelor componente comune acestora.
Control acces fizic: acest tip de sistem asigura functiile de identificare si restrictionare a accesului utilizand elementele si principii specifice, tehnologii electronice, electromecanice, biometrice, smart-carduri, personalizare badge-uri, gestiune vizitatori, sisteme de tip Guard-Tour, tehnologii IT (baze de date, aplicatii specializate, networking) pentru monitorizarea bunurilor si persoanelor.
Control acces logic: pe langa monitorizarea si filtrarea accesului fizic in spatiile organizatiilor diverse, se impune managementul accesului la resursele logice – retea computere, baze de date si fisiere – spre unificarea sub conceptul de identitate unica a companiilor.
Sistemele de control acces se pot interconecta la sistemele existente sau pot asigura o infrastructura pentru sisteme viitoare.
Sistem control acces fizic
Aceste sisteme asigura toate functiile de identificare si restrictionare a accesului folosind elemente si principii specifice cu ajutorul tehnologiilor electromecanice, electronice, IT (networking, baze de date, aplicatii specializate) biometrice, smart-carduri, gestiune vizitatori, personalizare badge-uri, monitorizare persoane si bunuri, sisteme tip Guard-Tour.
Sisteme de intrare
Sistemele de intrare reprezinta prima bariera fizica pe calea de acces. Fie ca blocheaza, restrictioneaza sau filtreaza accesul sunt specifice fiecarui tip de aplicatie. Aceste echipamente realizeaza un control eficient al persoanelor ce intra intr-un spatiu securizat permitand diferite grade de securitate si protectie si adaptandu-se diverselor spatii in care se instaleaza.
Sisteme control acces logic
In acelasi timp cu monitorizarea accesului in spatii fizice, tot mai multe organizatii incearca sa unifice, sub conceptul de identitate, toate aspectele implicate in accesul nu doar la resursele fizice (usi, bariere, turnicheti, etc), ci si la resursele logice (retea de date, fisiere, computere, etc).
Venim in intampinarea acestor nevoi oferind solutii integrate ce utilizeaza componente si concepte comune celor doua tipuri de sisteme de control acces : fizic si logic.
Sistem pontaj electronic
Contorizarea timpului petrecut la locul de munca de catre angajati este facilitat de instalarea unui sistem pontaj electronic, care poate fi interconectat la alte sisteme existente de control acces prin intermediul unei baze de date sau poate functiona indepenedent.
Sistemele de gestiune a angajatilor au o gama larga de aplicatii, fiind facil de accesat de orice utilizator prin actionarea interfatei principale a sistemului de pontaj electronic cu ajutorul cardurilor personale de identificare – legitimatii, carduri de acces, carduri de pontaj sau carduri smart specifice aplicatiilor diverse adaptate de fiecare companie – limitarea accesului in anumite arii ale cladirii, accesul total in orice zona pentru anumite persoane relevante, identificare prin amprenta etc.
Integrarea unui sistem pontaj electronic optimizeaza activitate zilnica de pontare a orelor de lucru pentru fiecare angajat in parte, aducand beneficii si reducerea costurilor.
Sisteme ticketing
Un sistem ticketing are o gama larga de aplicabilitate, fiind extrem de util pentru concerte, festivaluri si evenimente diverse care implica un numar mare de participanti, stadioane, sali de sport si mijloacele de transport in comun.
Sistemele de ticketing pot functiona stand-alone sau simultan cu aplicatii online de emitere a biletelor si gestiunea fluxului mare de persoane, asigurand urmarirea numarului de tichete/taguri sau bratari de acces emise si toate tranzactiile financiare efectuate.
Denumit si sistem de control acces cu taxare, un sistem de ticketing reprezinta cea mai fiabila si inovatoare solutie pentru controlarea accesului cu tichete si poate fi proiectat in conformitate cu particularitatile si reglementarile pentru accesul vizitatorilor specifice spatiului/zonei unde urmeaza a fi instalat.
Sisteme CCTV – Televiziune cu circuit inchis
CCTV reprezinta prescurtarea din limba engleza pentru conceptul de Closed Circuit TeleVision, tradus in romana sub denumirea de televiziune cu circuit inchis. Un astfel de sistem functioneaza in bucla inchisa, ceea ce inseamna ca numai anumiti utilizatori au acces la imaginile si informatiile surprinse de catre sistem, nu si publicul larg.
Datorita functiilor suplimentare de transmitere a informatiilor sub forma de date, nu doar un format video, acestea sunt ideale pentru sistemele de securitate integrata, precum si pentru cele de securitate ridicata.
Importanta si beneficiile majore ale sistemelor video IP sunt datorate functiilor performante de stocare, transmisie, monitorizare si analiza a continutului video in raport cu alte sisteme clasice (de tip analogic) sau hibride.
Aceste sisteme bazate pe transmisia de stream-uri video de date sunt folosite pentru aplicatii de tip ‘high security’ sau aplicatii integrate de securitate.
Gama de aplicatii a sistemelor video IP este extinsa dincolo de granita sistemelor de securitate. Sistemul complet digital (video IP system) este sistemul din generatia a patra bazat pe tehnologii pe baza de retea si protocoale de tip TCP si IP.
Comparativ cu sistemele de generatia a doua si a treia, acest tip de sisteme ofera avantaje care reprezinta o optiune certa pentru organizatiile ce isi propun instalarea unui sistem de supraveghere video.
Sisteme detectie perimetrala
Limitarea accesului neautorizat in anumite zone protejate este asigurat de sistemele de detectie perimetrala.
Aceste sisteme se diferentiaza de sistemele diverse de control si securitate instalate in interiorul cladirilor prin faptul ca sunt proiectate cu dispozitivele si elementele adecvate unei operari in orice conditii de mediu – umiditate, temperaturi oscilante sau extreme, raze UV, curenti de aer.
Helinick garanteaza pentru aceste sisteme care acopera cerintele exigente impuse de complexitatatea aplicatiilor de inalta securitate.
Fiecare sistem detectie perimetrala este proiectat de expertii Helinick prin combinarea tehnologiile comerciale si militare: detectori/bariere cu microunde, detectori/bariere cu infrarosu, senzori de vibratie si cabluri senzitive (FO sau RF), sisteme radar cu camere video integrate, sisteme de cabluri pre-tensionate.
Proiectarea unui sistem detectie perimetrala presupune analiza atenta a factorilor de risc care pot genera brese de securitate in perimetru, a conditiilor de mediu in care va functiona sistemului, a conditiilor de instalare si de pregatire a spatiului, terenului si a berierelor fizice de securitate si a conditiilor de operare si mentenanta a sistemulului.
Sistemele de detectie perimetrala impun o analiza detaliata a factorilor de risc care pot duce la aparitia breselor de securitate in perimetru, a conditiilor de mediu in care va functiona sistemul, a conditiilor de instalare si de pregatire a terenului si a barierelor fizice de securitate, a conditiilor de operare si de intretinere a sistemului.
Sisteme antifurt magazin si sisteme electronice antifurt produse (EAS)
Integrarea sistemelor antifurt magazin si a sistemelor EAS (Electronic Article Surveillance, in traducere supraveghere electronica a produselor) este o investitie pozitiva pentru a reduce considerabil pierderile materiale si pentru a inregistra, in mod responsabil, activitatile zilnice din magazin.
Un sistem antifurt magazin complet proiectat si instalat este format dintr-o retea de tehnologii, echipamente si
produse software, precum: numarator persoane, sistem anti-efractie, sisteme de control acces si sisteme de supraveghere video.
Toate datele preluate de sistemul de numarare si identificare a persoanelor, de sistemul de control acces si imaginile obtinute cu ajutorul camerelor de supraveghere sunt transmise si pot fi accesate prin intermediul accesului la internet, de catre persoanele instruite si autorizate.
Carateristicile tehnice
• Disponibilitate prin web browser standard;
• Monitorizare sisteme control acces;
• Monitorizare sisteme supraveghere video;
• Integrare facila cu sistemele de gestiune;
• Generare rapoarte prin controlul total al activitatilor din magazin.
Datorita dispozitivelor si tehnologiilor de ultima generatie, sistemele antifurt magazin indeplinesc o functie foarte importanta si anume: intregistreaza cu acuratete orice tentativa de furt si inregistreaza video fiecare astfel de comportamente cu consecinte negative.
Datele preluate de totalitatea sistemelor sunt relevante pentru activitati viitoare dedicate sigurantei si securitatii electronice si fizice sau pentru alcatuirea strategiilor de marketing pentru cresterea vanzarilor.